• Nr. 1 webshop van de Benelux
  • Hoge klanttevredenheid
  • Korting bij directe betaling
  • Duurzame productie

Heb jij al een laadpaal laten plaatsen?

Verplichting laadpalen 11 maart 2021

Het is niet meer weg te denken uit het straatbeeld; de elektrische auto’s. Het aantal hier in Vlaanderen is langzaam maar zeker aan het groeien, maar hiervoor zijn natuurlijk ook laadpalen nodig. Niets zo onhandig als een elektrische wagen hebben en niet weten waar je deze kan opladen⚡️.
Daarom zal vanaf 11 maart 2021 iedereen die een omgevingsvergunning aanvraagt voor het optrekken van een nieuw gebouw of een ingrijpende renovatie, laadpalen voor elektrische wagens  of voorzieningen voor een toekomstige laadpaal moeten installeren. Het aantal laadpalen zal afhangen van de functie van het gebouw, en het aantal parkeerplaatsen.
Vanaf 2025 zal dit nog worden uitgebreid. Elk niet-residentieel gebouw dat beschikt over meer dan twintig parkeerplaatsen zal op zijn minst twee laadpalen voor elektrische voertuigen moeten hebben.

Hoe zit dit voor mijn bedrijf?

Wanneer je een aanvraag indient voor een nieuw gebouw zonder woonfunctie dat meer dan tien parkeerplaatsen heeft, moet je minstens twee laadpalen voorzien en/of de mogelijkheid voor meerdere laadpalen.  Hiernaast zal je ook nog voor jouw bedrijf of winkel voor minstens 25%  van de parkeerplaats voorzieningen moeten installeren voor toekomstige laadpalen.

Opladen

En bij mijn thuis?

Voor gebouwen met een residentiële functie met meer dan één parkeerplaats ben je verplicht deze parkeerplaatsen te voorzien van de nodige uitrustingen om een (toekomstige) laadpaal te installeren. Heb je een garage en een oprit?
Dan zal dit gezien worden als twee parkeerplaatsen.
Heb je maar één parkeerplaats, dan is deze verplichtingen niet voor jou.

Elektrische_auto_opladen_groen_accent

Hoe meer laadpalen in het straatbeeld, hoe sneller de transitie naar elektrisch rijden.

Samen zorgen we voor een beter klimaat!

Zelf een laadpaal installeren?

Ben jij van plan om een laadpaal te installeren? Zorg dan ook voor de juiste laadpaal borden om bij uw oplaadpunten voor elektrische auto’s te plaatsen. Zo kunnen bewoners, bezoekers of medewerkers de laadpalen eenvoudig vinden.
Bezoek dan onze webshop voor een uitgebreid assortiment van parkeerborden voor elektrische voertuigen.

Bekijk ons uitgebreid assortiment!

Of kies hieronder  één van onze producten